Kumonin japanin kielen 6a saavuttaminen! Näet kuvan materiaalista ja siitä, mihin kiinnitimme huomiota sen työstämisessä.

2023-05-14

Japani (kieli) viralliset asiakirjat

t f B! P L

Olin Kumonin oppilas. Kävin Kumonia peruskoulun viidenneltä luokalta yläasteen puoliväliin asti ja jätin Kumonin kesken J:n (yläasteen) japanin ja matematiikan ja G:n (yläasteen) englannin osalta.

Vaikka japanin kielestä ja matematiikasta tuli suuri voimavara yliopiston pääsykokeissa ja loppuelämässäni, englannin kielessä olin täysin epämotivoitunut enkä tuntenut, että sillä olisi ollut mitään vaikutusta elämääni. Minusta tuntuu myös, että jos olisin voinut edetä enemmän japanin kielessä ja matematiikassa, sillä olisi ollut suuri vaikutus.

Kun puhuimme siitä, että lapsemme osallistuisi Kumoniin, mietimme, olisiko sillä mahdollista vaikuttaa häneen enemmän. Lapseni täyttää pian kolme vuotta. Ajattelin, että hänellä saattaisi olla erilaisia asioita kuin minulla, joka aloitin viidennellä luokalla. Ja itse asiassa Kumonissa jatkamiselle näytti olevan esteitä jo ennen kuin minä aloitin.

Tällä kertaa keksin omien Kumonista saamieni kokemusten perusteella strategian, jolla autan lastani jatkamaan Kumonissa.

Kumonin järjestelmä

Kumonin pääaineita ovat japanin kieli, matematiikka ja englanti. Varhaislapsuudessa lisätään käsialaa "Jun Jun", ja joillakin luokilla tarjotaan myös ranskaa ja saksaa.

Yläasteelle mennessä kouluvuosi on yleensä rakennettu siten, että "yksi aakkosten kirjain etenee yhden luokan verran". Kun kävin peruskoulua, yksi perusteluista oli se, että jos kuudennella luokalla oli käynyt läpi I-kirjaimen, mikä vastasi yläasteen kolmatta vuotta, oli rekisteröitynyt "I-liigan" jäseneksi. Nyt näyttää siltä, että jos pääsee J-aineen läpi, voi ilmoittautua johonkin, jota kutsutaan nimellä "J Friends".

Ja jos läpäisee Q-aineen matematiikassa ja O-aineen englannissa ja japanissa, on "suorittanut viimeisen aineen". Sitten on yliopisto-opiskelu vapaassa sivistystyössä, mutta viimeistä materiaalia voi pitää oppaana.

Jokaisessa aakkosessa on 200 (noin 400) tulostetta. Kun luokanopettaja katsoo, että opiskelijat hallitsevat kunkin tulosteen sisällön, he voivat siirtyä seuraavaan materiaaliin.

Kumonin ominaisuudet

Kumon-oppimiselle on joitakin piirteitä, joista seuraavat neljä tulisi ymmärtää.

Kumonin oppimateriaalit on suunniteltu siten, että oppilaat voivat oppia etukäteen, aloittaen "helpoista alueista" ja sitten "toistuvista harjoituksista" [matematiikka ja laskutoimitukset] Kumonissa ei käsitellä lukuja ja lauseita [japani ja englanti] Painopiste on luetun ymmärtämisessä, eikä kanji-, englanninkielistä sanastoa ja englannin kielioppia juurikaan korosteta.

1. Materiaalia harjoitellaan toistamalla, alkaen helpoista osista.

Kumonissa perusasiat käsitellään perusteellisesti. Olipa kyse sitten yksinkertaisesta yhteenlaskutehtävästä tai faktoroinnista, sama ongelmakierros toistetaan perusteellisesti, kunnes osaat ratkaista ne helposti ja virheettömästi. Yleensä, jos teet yhden tai kaksi virhettä tai sinulla kestää kauan, katsotaan, että olet tehnyt sen. Tavoitteena ei ole "pystyä ratkaisemaan se" vaan "ratkaista se helposti", joten vanhempien näkökulmasta näyttää siltä, että he toistavat odotettua helpompia tehtäviä.

(2) Osaa opiskella etukäteen

Kumon ei katso kuluvaa lukuvuotta, vaan sitä, kuinka paljon taitoja lapsi on hankkinut. Jos lapsi siis edistyy hyvin, hän saattaa oppia materiaalia, joka on paljon luokkatasoa edellä. Lapsen innostuksesta riippuen hän voi siis kehittää taitojaan yli mielikuvituksen, kun taas monet vanhemmat vertaavat lapsiaan neroiksi kutsuttaviin ja tuntevat kärsimättömyyttä ja kateutta.

3. [Aritmetiikka/matematiikka] Kumonissa ei oteta huomioon lukuja ja lauseita.

Kumonissa ei oteta huomioon lukuja ja lauseita. Tästä syystä joitakin peruskoulussa ja lukiossa opetettavia aineita ei käsitellä Kumonissa. Toisaalta yläkoulussa opiskellut aihealueet kuuluvat Kumoniin.

4 [japani/englanti] Painopiste on luetun ymmärtämisessä eikä niinkään kanjeissa, englannin sanastossa ja englannin kieliopissa.

Kumonin englannin ja japanin kursseilla keskitytään luetun ymmärtämiseen eikä niinkään kanjeihin, englannin sanastoon ja englannin kielioppiin. Kumonin englannin ja japanin kurssien perimmäisenä tavoitteena lienee antaa oppilaille mahdollisuus tutustua pitkien tekstien luetun ymmärtämiseen ja kuuluisiin kirjoihin. Tästä syystä pitkien tekstien lukutaito on helppo hankkia kokeen lopussa, kun taas kanji- ja kielioppiongelmien ratkaiseminen alussa on vaikeaa.

Kolme kohtaa, joissa oppilailla on taipumus luopua Kumonista.

Tällä alueella menot laajassa mielessä on enemmän tai vähemmän tehty, jos annat lapsellesi oppitunteja. Ja on vain harvoja prosesseja, joissa et "voi koskaan maksaa" näitä kuluja, ja useimmiten ne ovat sellaisia, jotka voit maksaa, jos teet kovasti töitä.

Joten kun menetät syyn tehdä kovasti töitä, silloin on aika luopua tukiopetuksesta. On kolme ajankohtaa, jolloin todennäköisesti menetät halusi työskennellä ahkerasti Kumonissa.

Varhaislapsuus - eikö kotona voi tehdä niin paljon asioita? Neljäs vuosi peruskoulussa - Kumon ei pärjää lukion pääsykokeessa Lukioon tulon jälkeen - minulla ei ole varaa Kumoniin.

1. Varhaislapsuus - Eikö tätä voi hoitaa kotona?

Tämä on kysymys, joka nousee esiin Kumonin luonnehdinnasta: "Kumon-materiaaleja käytetään toistuviin harjoituksiin, jotka aloitetaan helpoimmista osista".

Kumonissa oppiminen alkaa siitä, mistä tunnet, että "pystyt vielä siihen". Tämä johtuu siitä, että Kumonissa "pystyn siihen" -taso on huomattavasti korkeampi kuin tavallinen. Joten ei ainoastaan lähtökohta ole helppo, vaan lapsi on vielä puolen vuoden tai vuoden jälkeenkin loputtomasti tekemisissä materiaalin kanssa, joka tuntuu vanhemman näkökulmasta helpolta.

Sitä paitsi lapsen saaminen tekemään tulosteita on melkoinen haaste. Jos lapsi on nuori, vanhempaa ohjataan tekemään materiaalia lapsen kanssa, ja Kumonissa on päivittäiset kotitehtävät. Kovaa työtä tehdessä alkaa miettiä, onko järkevää nähdä kaikki tämä vaiva saadakseen lapset tekemään niin yksinkertaisia asioita.

Esimerkiksi japaniksi voit lukea yhdessä lapsen kanssa tulosteisiin kirjoitettujen eläinten ja ajoneuvojen nimet. Matematiikassa voitte yrittää laskea eläimiä ja ajoneuvoja yhdessä. Jos kyseessä on varhaislapsuus, on olemassa materiaalia käsialaa varten, joten piirrä viiva ylhäältä alas. Vaikka lapsi ei tekisikään mitään ikäisekseen outoa, on ymmärrettävää, että vanhempi saattaa väsyä ja ihmetellä, miksi hän tekee näin.

Tämän seurauksena he luopuvat Kumonista. Tämä on suhteellisen yleinen malli.

2. Neljäs luokka - Kumon ei läpäise yläasteen pääsykokeita.

Tämä on ongelma, joka johtuu Kumonin ominaisuuksista, kuten "Kumon ei käsittele lukuja ja lauseita" ja "Kumon keskittyy luetun ymmärtämiseen eikä kiinnitä paljon huomiota kanjeihin, englannin sanastoon ja englannin kielioppiin".

Kaiken kaikkiaan Kumon näyttää siltä, että se on suunniteltu yliopistojen pääsykokeita tai yliopisto-opintojen jälkeistä opiskelua silmällä pitäen. Matematiikassa ja laskennassa osa peruskoulun ja lukion oppitunneista jätetään pois, mutta koko lukion kurssi käydään läpi, ja japanin ja englannin kielissä vaaditaan viime kädessä kykyä lukea asiakirjoja. Joten vaikka ne voivat antaa yliopistossa vaadittavat perustaidot, niillä ei pärjää lukion pääsykokeissa.

Siksi lukion pääsykokeisiin osallistumiseksi sinun on käytävä erillistä lukion pääsykokeisiin tarkoitettua koulua, joka on erillinen Kumonista. Itseopiskelun määrä ja Kumonin edistyminen ovat kuitenkin suorassa yhteydessä toisiinsa, ja lukion pääsykokeisiin valmistavassa koulussa annettavien kotitehtävien määrä ei todennäköisesti riitä edes yhden käden jaksamiseen. Tämän seurauksena he luopuvat Kumonista ja keskittyvät lukion pääsykokeisiin. Mielestäni tämä on yksi kuvioista.

Lisäksi perheet, jotka ymmärtävät tämän suuntauksen alusta alkaen, suorittavat myös "F-materiaalit (6. luokkaa vastaavat) 3. luokkaan mennessä" ja siirtyvät lukion pääsykokeisiin valmistaviin kouluihin 4. luokkaan mennessä. Ennaltaehkäisevä oppiminen on toinen Kumonin ominaispiirre, ja on eduksi, jos lukutaidon ja luetun ymmärtämisen perustaidot ovat korkeat, kun siirrytään lukion pääsykokeisiin valmistavaan ryhmään. Tämä on fiksu ajattelutapa.

3. Lukioon tulon jälkeen - ei tilaa Kumonille

Sitten on lukioon tulon jälkeen. Olen kiireinen lukion aktiviteettien kanssa, eikä minulla ole varaa Kumoniin. Tämä on syy, miksi luovuin Kumonista.

Yläasteella kerhotoiminta alkaa toden teolla. Kokeita kutsutaan myös "tavallisiksi kokeiksi" ja "loppukokeiksi", ja monet valmistautuvat niihin perusteellisemmin kuin peruskoulussa. Myös ihmissuhteet muuttuvat monimutkaisemmiksi, ja on vaikea kuvitella, että lukio olisi ollut helpompi, jos ei olisi tehnyt lukion pääsykokeita.

He eivät ole tarpeeksi vanhoja kuuntelemaan vanhempiaan, ja heistä tulee emotionaalisesti epävakaampia. Tällöin oppilaalta vaadittaisiin paljon motivaatiota jatkaa Kumonissa.

Kumon-opiskelijoiden volyymialue on kuitenkin peruskoulut. Tämä voi riippua luokkahuoneesta, mutta mahdollisuuksia nähdä oppilaita yläasteikäisistä ylöspäin on vähän. Kun tähän lisätään vielä häpeän tunne, motivaation ylläpitäminen vaikeutuu entisestään.

Kaksi ensimmäistä lopettamistapausta perustuvat vanhemman päätökseen, mutta todennäköisemmin se perustuu oppilaan omaan päätökseen.

Mitkä olosuhteet helpottavat Kumonissa jatkamista?

Minkä kannan sinun tulisi ottaa vanhempana näiden "milloin Kumonista pitäisi erota" -kysymysten perusteella?

Ensimmäinen askel olisi ymmärtää Kumonin ominaispiirteet. Varsinkin varhaislapsuudessa. Perehtymällä Kumonin käsitteeseen ymmärtääkseen perusteellisesti sen perusteet voit vähentää epämukavuuden tunnetta, jota todennäköisesti koet alkuvuosina. Vaikutelmani on, että lapset, jotka ovat aloittaneet Kumonin varhaislapsuudessa ja jatkaneet sitä peruskoulun läpi, edistyvät nopeasti. Onnistumisen ja epäonnistumisen välinen ero on siinä, onko vaivannäkö mielestäsi sen arvoista vai ei.

Lisäksi kanta lukion pääsykokeeseen on tärkeä asia. Ei todellakaan ole helppoa kuulla, että lapsi on suorittanut viimeiset Kumon-materiaalit 3. tai 4. luokalla. Olisi myös vaikeaa keskeyttää Kumonin käyttö lukion pääsykokeen aikana ja jatkaa sitä uudelleen lukiossa edellä mainituista syistä. Kumonin rooli muuttuu merkittävästi sen mukaan, läpäisevätkö oppilaat lukion pääsykokeen vai eivät. On tärkeää jakaa tämä ymmärrys kumppanin ja lasten kanssa.

Kumonin jatkaminen lukiossa vaikeutuu. Vaikka Kumonia voitaisiin jatkaa lukion ensimmäisen vuoden ajan, lapset joutuvat suorittamaan lukion pääsykokeita luokkien edetessä ja heistä tulee myös kerhotoiminnan ydinjäseniä. Jotta he voivat jatkaa, heillä on oltava vahva motivaatio jatkaa Kumonia.

Ja se, mikä motivoi lapsia, ovat heidän saamansa tulokset. Äärimmäisessä tapauksessa, jos lapsen on suoritettava vain yksi aakkosellinen ennen kouluun pääsyä, hän todennäköisesti motivoituu tekemään parhaansa loppuun. Se, mitä tarvitaan, jotta he ajattelevat näin, on edistyminen Kumonissa. Luulen, että avain jatkuvuuteen tässä on se, että Kumonissa tehdään kovasti töitä.

Millainen strategia sinulla on oltava käytössäsi?

Perheessäni aiomme välttää lukion pääsykokeen suorittamista. Näin ollen voimme pitää Kumonia pikemminkin päälinjana kuin lisänä.

Ja lukiossa, johon hän todennäköisesti menee, keskitytään todennäköisesti hänen opintoihinsa. Jos koulussa on paljon kotitehtäviä, Kumonin jatkaminen vaikeutuu vähitellen, vaikka kerhotoiminta ei olisikaan vakavaa.

Siksi edistyminen on niin tärkeää. Aivan kuten urheilu ja pelit ovat kiinnostavampia, jos voitat, Kumonista tulee kiinnostavampi, jos voit saavuttaa paljon edistystä.

Tavoitteena tulisi olla "peruskoulun viimeisen aineen loppuunsaattaminen". Se on yksi tavoitteista.

Se on tavoite, joka liittyy ponnisteluun. Oikeastaan sinun ei tarvitse edetä viimeiseen aineeseen, mutta ihanteellisesti sinun pitäisi edetä siihen pisteeseen, että voit nähdä viimeisen aineen siinä vaiheessa. Vaikka loppuaine ei näkyisikään, jos lapsi kokee, että Kumonilla on myönteinen vaikutus, hän todennäköisesti haluaa jatkaa myös yläasteelle siirryttyään.

Ja jotta Kumonissa voi edetä, on eduksi, että hän aloittaa oppimisen varhain ja että Kumon on läsnä hänen elämässään jo varhaisesta iästä lähtien. Jos ymmärrät tämän, on helpompi löytää merkitys Kumonin oppimiselle jo varhaisessa iässä.

Miksi haluat, että he jatkavat Kumonia tässä määrin?

Se johtuu niistä eduista, joita olen saanut Kumonista.

Opiskelin japania ja matematiikkaa 5. luokalta lähtien ja englantia 1. luokalta lähtien. Mielestäni tämä on myöhäinen ikä aloittaa Kumonin opiskelu, eikä se ole pitkä aika.

Tänä aikana saamani hyödyt ovat kuitenkin mittaamattomat. Aluksi olin sellainen henkilö, joka "laskee melko nopeasti, mutta tekee myös paljon huolimattomia virheitä", mutta Kumonin avulla minusta tuli "melko nopea ja lähes virheetön". Japanin kielessä rakastin romaaneja, mutta innostuin kriittisestä kirjoittamisesta, kun luin Kumonin materiaaleista "Amaen rakenne" ja pystyin laajentamaan lukumaailmaani. Ennen kaikkea tapa itseopiskeluun ja oivallus niistä eduista, joita perusasioiden oppimisesta voi saada, vaikuttivat minuun suuresti myöhemmässä elämässäni.

Nämä kyvyt ovat sellaisia, joita on vaikea harjoitella tahallaan, mutta Kumonin avulla ne voi hankkia. Yritän keksiä tapoja jatkaa Kumonia, jotta myös lapseni voisivat saada minulta näitä suuria etuja, joiden uskon edistävän heidän elämäänsä.

Johtopäätökset.

Tässä artikkelissa kirjoitin suhtautumisestamme Kumoniin kotona. Annettuani hyvän yleiskatsauksen Kumonista ja sen ominaisuuksista luettelin Kumonin kustannukset ja syyt, joiden vuoksi minun pitäisi luopua siitä, ja sitten tavoite, jonka uskon Kumonin jatkamiselle olevan "peruskoulun loppumateriaalin loppuun saattaminen". Tämä on pikemminkin tavoiteltava kuin saavutettava päämäärä, ja se on vain tiekartta tuohon tavoitteeseen, mutta mielestäni se ei ole väärä suunta, johon pyrkiä.

Toivon, että he nauttivat Kumonista, kun työskentelemme yhdessä tästä eteenpäin.

QooQ